Euro Petrol u okrilju Lion Group-a po prvi put na regionalnom onlajn sajmu zapošljavanja!

Uspešno završeni „Virtualni dani karijera i znanja 2015“!

Ovogodišnji regionalni onlajn sajam zapošljavanja i obrazovanja pod nazivom “Virtualni dani karijera i znanja 2015” završen je 28. oktobra. Događaj već šest godina tradicionalno organizuju tri najposećenija portala za zapošljavanje u regionu - iz Srbije sajt poslovi.infostud.com, u saradnji sa Infostudovim obrazovnim sajtom najstudent.com, portal moj-posao.net iz Hrvatske i posao.ba iz Bosne i Hercegovine.

Posetiocima iz Srbije predstavilo se više od 20 izlagača medju kojima i kompanija Euro Petrol kao članica Lion Group-a. Lion Group kao srebrni izlagač sajma predstavio je svoje kompanije u najboljem svetlu.

Pored virtuelnog „obilaska“ štanda, posetiocima su bile dostupne osnovne informacije o kompaniji, oglašena slobodna radna mesta, ali i iskustva zaposlenih o radu u kompaniji, galerija fotografija kao i kompanijske video prezentacije.

Tokom sajma sprovedeno je i veliko regionalno istraživanje trendova na tržištu rada sa uporednom analizom stanja u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Kao i prethodnih godina svi zainteresovani sajmu su mogli pristupiti u bilo koje vreme iz svojih domova i pregledati kako oglase za posao, tako i obuke i kurseve bitne za razvoj karijere.

Kako Infostud navodi, ovogodišnji sajam je pre svega bio namenjen pripadnicima takozvane Y generacije (rodjeni 80-tih i 90-tih) koja s godinama postaje dominantna na tržištu rada i jedan od najvećih izazova sa kojima se susreću odeljenja ljudskih resursa u mnogim kompanijama jeste kako privući, zadržati i uklopiti pripadnike ove generacije u već postojeće timove.

Poslodavci su „dežurali“ na četu i bili spremni da odgovore na pitanja svih posetilaca što se tiče zaposlenja u njihovim kompanijama. Tatjana Delić i Simonida Popović, HR menadžeri naše kompanije, ljubazno su u svojim terminima na četrumu odgovarali na pitanja kako se prijaviti za posao, o mogućnostima karijere u Lion Group-u, te stručnom usavršavanju. Na čet se aktivno uključilo oko 50 lica.

Lion Group je na nivou grupacije oglasila 30 slobodnih radnih mesta, od čega je kompanija Euro Petrol imala 8 oglašenih slobodnih pozicija na koje je pristiglo 1.285 prijava. I pored toga što je sajam bio namenjen tzv.Y generaciji, na oglase su se u većini javljali kandidati sa radnim iskustvom od preko 10 godina.

Štand je za osam dana trajanja sajma posetilo ukupno 28.446 posetilaca (u proseku po 3.555 posetilaca dnevno).

Kompanija Euro Petrol, kao i Lion grupacija u celini, izuzetno su zadovoljne ovogodišnjim učešćem na Virtuelnom danu karijera, postale su prepoznatljive i izazvale veliko interesovanje javnosti. Prve poslovne ponude kao i ponude za saradnju u regionu već su počele da pristižu!

best Running shoes | Women's Nike Air Jordan 1 trainers - Latest Releases , Ietp