LEPŠA POLOVINA U „MUŠKIM“ ZANIMANJIMA

Četvrtina zaposlenih u Lion grupi su žene. Na rukovodećim pozicijama u  kompaniji su  22 pripadnice lepšeg pola, a na gotovo 50% rukovodećih pozicija u najvećoj kompaniji grupe, u EURO PETROL-u, su  žene! Više od 30 % zaposlenih na pumpama su takođe pripadnice ženskog pola.

Da se žene odlično snalaze na tzv. muškim poslovima pokazuju i priče  naših koleginica.

Biljana Jovanović u Trsteniku istovremeno obavlja poslove točioca i kasira, vrši zaprimanje robe i održava higijenu objekta, radi od 0 do 24 h. “Ove godine su mi smene ispale tako da sam radila i za Novu godinu i za Božić, ali nisam tražila poštedu, ne bi bilo fer prema kolegama” – kaže Biljana.

Svetlana Randjlović, supervizor na najzahtevnijem terenu u zemlji, na terenu Beograda,  se trudi da svakodnevno prevazilazi svoje granice, ali ne samo u poslu! Ona je kolekcionar “kinder” figurica, ima ih preko 10.000 komada, a komunicira sa kolekcionarima širom sveta – od Kine do Južne Amerike!

Na Snežanu Popov, koja  ima svega 21 godinu, su kolege  sa novosadske pumpe ponosne  - pre svega zbog zrelosti i odgovornosti koju pokazuje! Iz milošte je nazivaju mezimicom pumpe.

Marija Segedi Bujak je krenula  sa pozicije kasira, točioca i brzo napredovala do poslovođe.  Medjutim, odlučila je  da se vrati na posao kasira, koji više odgovara njenoj prirodi i mirnom temperamentu.

Od kako  Dragana Velimir vodi pumpu Zmaj u Zemunu, ova benzinska stanica beleži rast prodaje goriva iz meseca u mesec!  BS Zmaj je zato medju 5 najboljih pumpi u celoj mreži!

Na pumpi u Bačkoj Topoli su  50% zaposlenih žene! Sve su doživele da im pojedini kupci ne dozvoljavaju da natoče gorivo u njihova vozila – samo zato što su žene!  Čim vide da im je točioni pištolj u ruci, raspituju se gde je kolega točioc ili čak sami uzimaju da toče! One naglašavaju da to nije ništa čudno –  u ovom slučaju važi isto nepoverenje kao i prema ženama vozačima – čim se ugleda žena za volanom, automatski sledi negativan komentar… Ni jedna od njih ne broji više koliko im je puta zatražen kontakt telefon, upućen zahtev za prijateljstvom na društvenim mrezama, a bilo je  čak i  ponuda za udaju.

Ostalo je još mnogo interesantnih priča, koje su ovog puta ostale neispričane… Setili bi ih se da je češće Dan žena, ne samo 8. marta…

bridge media | Yeezy Boost 350 Trainers