"Školica saobraćaja" - za siguran korak preko kolovoza

U uzrastu kad se osamostaljuju kao pešaci, vozači rolera, bicikala, bez pratnje odraslih, deca predstavljaju najugroženije učesnike saobraćaja. Statistika Agencije za bezbednost u saobraćaju za celu Srbiju pokazuje da je od 2010. do 2014. godine u saobraćajnim udesima život izgubilo 82 mališana, dok je u saobraćajnim nezgodama povređeno 7.783 dece. Potreba za povećanjem mera bezbednosti svih učesnika u saobraćaju inicirala je kompaniju Euro Petrol i sajt Polovni automobili da, zajedno sa Auto sportskim klubom ”Petromax” iz Novog Sada i kompanijom “Venera bike” pokrenu Školicu saobraćaja.

Podršku akciji je pružilo i subotičko Odeljenje saobraćajne policije. Namera je bila da se uz pomoć ove akcije deca upoznaju sa saobraćajnim propisima i bezbednim učestvovanjem u saobraćaju.

Prema rečima Danijele P. Vojnić, ispred kompanije Euro Petrol, sistematičan rad na saobraćajnom vaspitavanju, uz učešće roditelja, vrtića i društveno odgovornih kompanija je od vitalnog značaja u smanjenju broja saobraćajnih nezgoda u kojima su deca akteri.

“Cilj akcije Saobraćajna školica je da na vreme edukujemo naše najmlađe za pravilno i bezbedno ponašanje u saobraćaju. Kompanija Euro Petrol, kao društveno odgovorna kompanija, je organizovala niz aktivnosti da na deci primeren način, te – svojim ličnim primerom, pokaže najmlađima kako da se bezbedno kreću u saobraćaju i poštuju saobraćajne propise” – naglasila je Danijela P. Vojnić.

Kroz Školicu saobraćaja, održanu u petak, 29. maja 2015. godine, prošlo je više od pet stotina učesnika! Prvi deo akcije se odnosio na edukaciju 110 predškolaca iz vrtića “Naša radost”.  Drugi deo aktivnosti je realizovan u naselju Prozivka, kod Gabrić ćuprije i obuhvatao je niz zanimljivih kreativnih radionica, polaganje za dozvolu za pešake, poligon spretnosti, testiranje znanja iz saobraćaja, trke automobilima na daljinski, simulaciju alkoholisanog stanja “pijanim naočarima”, nagrade za malu i veliku decu i još puno toga.

Adidas shoes | adidas Yeezy Boost 350